Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Na jakim serwerze grasz / zamierzasz grać ? |
Lyrandar |
|
41% |
[ 10 ] |
Aureon |
|
8% |
[ 2 ] |
Boldrei |
|
50% |
[ 12 ] |
|
Wszystkich Głosów : 24 |
|
Autor |
Wiadomość |
MacDwain
Użytkownik
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: San Domingo
|
Wysłany: Sob 11:08, 04 Mar 2006 Temat postu: Który serwer? - dyskusja |
|
|
Witam.
Czy polscy gracze zamierzaja się rozrzucić po serwerach, czy też rzucimy się na jeden konkretny?
Część już podobno gra na Lyrandar.
Wraz ze mną zaczyna grać 6 kumpli z WoWa (wreszcie jakaś odmiana) i byśmy się zintegrowali z resztą. Podejrzewam, ze "młodzi gniewni" raczej się za tą grę nie wezmą ("trza czytać questy wtf???") więc towarzystwo powinno być spokojne.
Pozdrawiam.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
posoka
Administrator
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: W-wa
|
Wysłany: Sob 11:37, 04 Mar 2006 Temat postu: |
|
|
Skoro krążą pogłoski o dominacji naszej społeczności na serwerze Lyrandar to niech już tak zostanie.
Co do młodych gniewnych, w Wow'ie też trzeba było czytać questy a mimo to dużo osób się skarży, żę pojawia się coraz więcej 'nubów' i próg wiekowy ciągle się obniża.
W ddo też można spotkać niedzielnych graczy, którzy przyłączają się do drużyny i trzymają się swojej drużyny jak przysłowiowy rzep psiego ogona. Nic nie wnoszą do rozgrywki, aby tylko fartem zaliczyć quest i zebrać doświadczenie...
Imo gierka docelowo powinna być przeznaczona dla miłośników papierowego d&d, pozostali mają przecież szeroki wachlarz możliwości -> chociażby Wow i Eq2. Ddo wypełnia poważna luke w grach mmorpg (no dobra, wiem, że ddo to corpg, ale mimo to jest w rankingu na mmorpg.com tak samo jak i Guild Wars ). Jest idealnym produktem dla ludzie nie mających czasu na wielogodzinne sesje przy stole, lub poprostu nie mających z kim improwizować. Rasowy mmorpg'owiec może być zawiedziony - instancje, brak pvp...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Makhet
Moderator
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Legnica village
|
Wysłany: Sob 14:08, 04 Mar 2006 Temat postu: |
|
|
No cóż, większość Polaków może się zbierać na Lyrandar, ale jak już napisałem wcześniej ....
Cytat: |
http://www.ddo.fora.pl/viewtopic.php?p=53#53 |
... ja wybieram się na Bordei .
Po prostu od D&D Online wymagam jak najbliższego zbliżenia do gry drużyny poszukiwaczy przygód z krwii i kości ...
A tymczasem gdy widzę na forum Lyrandar topy o nazwie X-ManneR Guild, to zaczynam mieć pewne obawy .
Poza tym będzie tam biegać pełno Niemców (są już dwie takie gildie ogłoszone), a mi osobiście j. niemiecki działa na nerwy.
Zaryzykuję i pójdę na Bordei. I tak jestem niezły z j. angielskiego, więc postawię na zdrową dawkę questó połączonych z jak najlepszym odgrywaniem.
Graczom o mniejszych wymaganiach i/lub nie znających zbyt dobrze j. angielskiego polecam w takim razie Lyrandar.
Pozdrawiam,
Makhet.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Sob 18:24, 04 Mar 2006 Temat postu: |
|
|
No miejmy nadzieje że tak się jednak nie rozejdziemy. Mi też zależy na klimacie przede wszystkim ale jak większość napierw skieruje swoje kroki na Lyrandar, a odnośnie j. niemieckiego mi też działa on na nerwy Zobaczymy zawsze można serwer zmienić. A tym czasem Lyrandar niech nas powita
ultima.pl ma wysłać paczkę w środę -> wiec mam nadzieje ze od piątku się pojawie w świecie DDO
|
|
Powrót do góry |
|
|
Makhet
Moderator
|
Wysłany: Sob 21:02, 04 Mar 2006 Temat postu: |
|
|
Ja osobiście wolę pograć sobie z ludźmi nastawionymi na odgrywanie i wczucie się w postać, niż z rodakami. Gra z Polakami to tylko bonus, a nie mój główny cel, więc szykuję się na Boldrei
Generalnie jako "polski" serwer proponuję Lyrandar, natomiast Boldrei niech będzie oficjalnym, międzynarodowym serwerem dla szeroko pojętych "klimaciarzy".
Tak, żeby każdy miał to, co mu najbardziej pasuje.
Pozdrawiam,
Makhet.
Ps. po zebraniu odpowiedniej ilości "danych" najpopularniejszy serwer zostanie ogłoszony TUTAJ
|
|
Powrót do góry |
|
|
Crono
Początkujący użytkownik
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: Sob 21:13, 04 Mar 2006 Temat postu: |
|
|
Stawiam na Lyrander i nie rozgraniczałbym tego na to że bedzie on mniej "klimatyczny" ale bardziej polski. Zamierzam tam grać powoli, bez nerwów i z poczuciem Role-playingu a z angielskim nie mam żadnych problemów wiec w pełni oddaje swój głos na Lyrandar
|
|
Powrót do góry |
|
|
posoka
Administrator
|
Wysłany: Sob 21:42, 04 Mar 2006 Temat postu: |
|
|
Zmodyfikowałem post MacDwain'a (mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko ) i dodałem ankietę, aby było bardziej przejrzyście.
Zapraszam do oddawania głosów.
Ostatnio zmieniony przez posoka dnia Sob 22:37, 04 Mar 2006, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Khalam
Początkujący użytkownik
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 22:34, 04 Mar 2006 Temat postu: |
|
|
hmm bracia, a czemóż nie wypróbować by obu tych krain?? może się przecież okazać że obie one będą równie interesujące i tak samo będzie można odgrywać w nich swe postacie, czy nie zawczesnie troszke na rozgraniczanie serwerow na klimatyczne i nie??
|
|
Powrót do góry |
|
|
posoka
Administrator
|
Wysłany: Sob 22:41, 04 Mar 2006 Temat postu: |
|
|
Najlepszym rozwiązaniem ze strony producenta byłoby umożliwienie transferu postaci z jednago serwera na drugi, być może w przyszłości będzie taka możliwość (np. w Wow'ie taką opcje wprowadzili całkiem niedawno).
|
|
Powrót do góry |
|
|
Makhet
Moderator
|
Wysłany: Sob 22:47, 04 Mar 2006 Temat postu: |
|
|
Myślę, ze problem rozwiązał się niejako samemu ...
[link widoczny dla zalogowanych] (<- pssst ... to jest link )
Myślę, że wypróbuję najpierw Boldrei, razem z Shedis i z Khalamem ... szczególnie, że są problemy z zalogowaniem się na Lyrandar
Oczywiście rozwiązaniem idealnym byłaby możliwość logowania się na dowolny serwer, ale chwilowo to pobożne życzenia.
Pozdrawiam,
Makhet.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Xoom
Początkujący użytkownik
|
Wysłany: Nie 22:44, 05 Mar 2006 Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie, jesli serwer jest zapchany to nie ma sensu go dopychac bo pozniej bedziemy sobie tylko w brode pluc ze wybralismy taki a nie inny
|
|
Powrót do góry |
|
|
Makhet
Moderator
|
Wysłany: Nie 23:30, 05 Mar 2006 Temat postu: |
|
|
Cóż, póki co proponuję podejść do zagadnienia ostrożnie.
Nie wiadomo do końca co się na Lyrandar dzieje, chociaż pojawiają się głosy, że już "sprawa" (jakakolwiek by nie była) został naprawiona.
Chwilowo zrzuciłbym to na karb kolejnej niedoróbki europejskiej wersi DDO. No nic i tak większość Polaków mieszkających w Polsce nie ma jeszcze swojej kopii gry, więc nie ma się co śpieszyć z werdyktem.
Ja pozostaję przy Boldrei.
Pozdrawiam,
Makhet.
|
|
Powrót do góry |
|
|
MacDwain
Użytkownik
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: San Domingo
|
Wysłany: Nie 23:59, 05 Mar 2006 Temat postu: |
|
|
Ta, ultima obiecała, że będą rozsyłac środa/czwartek, wiec do weekendu mamy czas aby dokonać wyboru.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Crono
Początkujący użytkownik
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: Pon 0:24, 06 Mar 2006 Temat postu: |
|
|
Po namyśle zmieniam serwer na Bordei , ostatecznie
|
|
Powrót do góry |
|
|
Xoom
Początkujący użytkownik
|
Wysłany: Pon 13:29, 06 Mar 2006 Temat postu: |
|
|
Poczytalem sobie fora danych serwerow i tez przychylam sie do Bordei.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|